Entrada complementaria

En aquesta entrada vaig a parlar del FESTIVERN.

El Festivern, es un festival que te lloc a Tavernes de la Valldigna, població de la comarca de la Safor. Enguany, aquest festival va celebrar el seu XV aniversari. Es celebra durant els dies 28/29/30/31 de Desembre, per donar la benvinguda a un nou any. Aquest any he tingut el plaer de poder gaudir de quatre dies meravellosos plens de bon rotllo, musica i festa.

Els festivals formen part de la nostra cultura i la nostra musica també. El que predomina al Festivern es la musica de grups de parla catalana com, La Fúmiga, El Diluvi o Xavi Sarrià.  
L'ambient en aquest lloc es molt bo, trobes gent de 16 anys fins als 30 o 40 que conviuen en una acampada baix el cel de la població de Tavernes. 

Encara que tots els dies son un motiu per gaudir dels concerts i de la festa, ja que de matí fan xaranga, concurs de paella, pilota valenciana i altres activitats, el dia que es viu amb més emoció es la nit del 31. La nit final, LA GRAN NIT. Eixe moment en el que vora 10.000 persones es congreguen baix una mateixa carpa per cridar ben fort que ja estem en un nou any i acte seguit surt un dels grups més potents de tot el festival per fer gaudir a tota la gent.

Per a mi això es cultura. La cultura dels festivals, de la musica però també, es pot observar com la majoria de la gent que hi ha allí, compartim pensaments o ideologies. Com moltes persones venien de fora del País Valencià i podien gaudir a la pròpia acampada de la gent de València que els apropava el que es un dels instruments tradicionals com es la dolçaina. La cultura d'escoltar grups catalans però també valencians. 


Aquesta es la cançó que van fer per al festivern, dos dels grups que actuaren la nit del 31 per dir Adéu al 2019 i donar la benvinguda al 2020. 

Inés.

Comentarios

Entradas populares de este blog

ACAMPADA

SETMANA 25. LES ACTIVITATS MÉS DIVERTIDES EN EL TEU CONFINAMENT

SEMANA 26. CUENTACUENTOS - SERGIO