SETMANA 26. CONTA - CONTES INÉS

Aquesta setmana tenim un nou repte, ser conta-contes per uns instants. 
Per començar tenim que saber que es un conta-contes. Es un narrador o contador de contes o històries. A Espanya, al voltant del 1970, es va recuperar aquesta figura per part de companyies de teatre independents i companyies de titellaires. El conta-contes es una figura paternalista, familiar, era qui contava les històries a la gent.
Per saber un poc més sobre el tema, hem de visualitzar diferents vídeos interpretats per Llorenç Giménez, Almudena  i Beatriz Montero entre els conta-contes per als més menuts de casa. Però, també trobem conta-contes per als adults, interpretats per Susana Tornero o Noemí Caballer entre altres. 
Una vegada visualitzats tots els videos, hem de triar-ne dos d'ells per parlar sobre els recursos que s'utilitzen i després fer nosaltres de conta-contes i gravar-nos. Dos son els contes que hem de contar ja siga per a l'adult o l'infant.

Recursos

Llorenç Giménez conta-contes per a nens i nenes, el que utilitza principalment es la seua veu i la gesticulació de les mans. Capta l'atenció dels xiquets i les xiquetes amb la seua història i els hi fa participar repetint paraules o frases. El conte que més m'agradat ha segut el de "Les dos cabretes cabudes". Ha utilitzat només un xicotet objecte per fer la representació d'un pont i per a la resta, les seues mans, brços i veu.

Martha Escudero he triat aquesta historia "De cuando el sol y la luna vivían en la tierra" perquè m'ha semblat curiosa i divertida la forma de captar l'atenció del públic adult. A diferència del conta-contes anterior, dirigit als menuts, aquesta dona no utilitza cap recurs mes enllà de la seua veu, quasi ni es mou. Senzillament conta una història que juga amb la metàfora i fa que el públic vulga saber més sobre el tema.

Ara el que toca es ser jo una conta-contes.

Inés. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

ACAMPADA

SETMANA 25. LES ACTIVITATS MÉS DIVERTIDES EN EL TEU CONFINAMENT

SEMANA 26. CUENTACUENTOS - SERGIO