SETMANA 25. LES ACTIVITATS MÉS DIVERTIDES EN EL TEU CONFINAMENT

El blog d'aquesta setmana es diferent. Com ja es ben sabut per tots i totes, ens trobem en una situació d'emergència a tot el món. Al nostre país, igual que a la majoria de llocs, estem en quarantena. Es a dir, no podem sortir de casa a menys que siga de vital importància. Es per eixe motiu, que el blog es diferent, perquè durant les pròximes setmanes, les classes seran des de casa, a través de vídeo trucades o plataformes com aules o gmail. 
Però tot no serà treballar des de casa. També passem moltes hores sense saber que fer i hem estat veient durant estos dies la gran imaginació de la gent a l'hora de fer activitats, inventar reptes i compartir-ho a les xarxes socials. I en el blog de hui anem a vore algunes d'eixes intel·ligents i divertides formes de passar el rato quan estàs 24h a casa. També parlarem del gran catàleg que hi ha per descobrir i obrir-nos a la cultura des de l'habitació de casa.

L'art a casa

Moltes son les opcions per poder gaudir d'una obra de teatre, visitar un museu o cantar en un concert des de casa. 
Hi han plataformes per poder gaudir d'obres de teatres per als més menuts de casa com per als adults. Obres clàssiques o d'estètica més moderna, un gran llistat de representacions per gaudir una nit qualsevol des del sofà i de forma gratuïta. 
També s'apunten a aquesta iniciativa museus de gran nom, com El Prado o el Thyssen on mitjançant continguts audiovisuals i explicacions de alguns dels seus quadres, apropen l'art de la pintura a totes les cases. 
Algunes biblioteques romanen obertes però a porta tancada, es a dir, si vols un llibre et pots ficar en contacte amb el centre, demanar els llibres que vols i te'ls apropen a casa i d'aquesta forma poder evadir-te i poder viure en un món de màgia o de crims abans de tornar a la realitat del confinament.
I com no, la música, un dels pilars fonamentals en el nostre dia a dia. S'ha creat la iniciativa de fer xicotets concerts a la xarxa social Instagram. Amb el hastag #YoMeQuedoEnCasaFestival un munt d'artistes han volgut participar i recordar al món sencer que ens hem de quedar a casa. Artistes com Alfred García, Rozalén, Beret o Amaral entre quasi un centenar, han volgut acompanyar-nos durant ja dos cap de setmana. Els concerts son de 30min i cada un dels artistes ho fa en directe des de el seu perfil d'Instagram.



Festival dels Balcons

El confinament ha coincidit amb la setmana fallera, una de les festivitats principals que ompli els nostres carrers de milers de persones que venen per gaudir de l'art dels nostres monuments i del ritme de la pólvora que ens acompanya tots els migdies des de l'inici de març.
Com he comentat abans, la música es uns dels pilars més importants a la nostra vida però també a València. Les bandes musicals formen part de les entitats més reconegudes i importants arreu del País Valencià. 
Un dels còmics més representatius del panorama valencià, Eugeni Alemany, ens manté informat de com va la seva quarantena a través de xicotets vídeo diaris on conta la seva experiència a casa, i amb l'inici de les falles, va llençar la idea de que el 19 de març, dia del nostre patró Sant Josep, tots els músics sortiren al balcó per interpretar els pasdobles "Paquito el chocolatero" i "Amparito Roca" i que tot aquell que no sapiguera tocar cap instrument podia seguir el ritme amb perols, palmes o ficant-ho amb algun aparell tecnològic. Aquesta iniciativa va ser arreplegada per la FSMCV per portar a terme la difusió i tothom poder gaudir de la nostra música. També l'escola de Tabal i dolçaina d'Algemesí va voler acompanyar als músics i van difondre la iniciativa de fer sonar ben fort els instruments valencians per exelencia arreu de tota la Comunitat, interpretant peces com "Ramonet", "La manta al coll" o "La Muixeranga". 



Van aconseguir omplir els silenciosos carrers de musica i festa en un dia tan important per als valencians. 


Reptes i jocs

Davant dels apocalíptics moments que vam viure els primers dies de confinament on la gent acabava amb tot el que hi havia al supermercat va sortir la idea d'aquest #10toqueschallenge. El motiu principal va ser que curiosament el que primer s'esgotava a les tendes era el paper higiènic, i després de més d'una setmana encara no se sap el motiu de la gran importància d'aquest utensili d'higiene. Però ha segut motiu per fer bromes per tot arreu fins i tot per crear reptes. El repte consisteix en donar-li 10 tocs amb el peu a un rotllo de paper, com si fos un baló. Xiquetes i xiquets, adolescents i fins i tot esportistes d'elit o personatges televisius s'han sumat a aquesta activitat per passar un bon rato i divertir al personal. 


Una de les xarxes que més s'utilitza es el Whatsapp on milers de missatges son enviats cada segon. A part de ser utilitzat per enviar o rebre missatges escrits o d'àudio, també s'utilitza en aquesta quarantena per jugar i fer activitats. El cine ha aconseguit entrar dins de la majoria de converses. La cultura cinematogràfica es barreja amb la cultura dels emoticons que ens acompanyen diàriament. Es un joc on més d'una cinquantena de pel·lícules son representades per emoticons i has d'averiguar quin film està darrere els dibuixos.   
Altre joc, i molt semblant es el dels pobles. Cultura i geografia valenciana. Més d'una vintena de pobles representats per emoticons. Un repte per estar entretingut i saber més dels pobles del nostre voltant.

Inés.

Comentarios

Entradas populares de este blog

ACAMPADA

SEMANA 26. CUENTACUENTOS - SERGIO