SETMANA 17. 20-24 GENER

Una vegada ja hem vist que es l'art, entrem a parlar dels drets de propietat intel·lectual. La propietat intel·lectual és el conjunt de drets que corresponen als autors i altres titulars respecte a les obres i prestacions fruit de la seua creació. Aquest dret, implicava que ningú podia imprimir còpies de les obres sobre les quals no tinguessin copyright, es a dir, dret de còpia. 
També podem trobar els drets morals, són irrenunciables i inalienables, acompanyen a l'autor i als seus hereus tota la seua vida a la difusió de l'obra.
Els drets de caràcter patrimonial fan referència als relacionats amb l'explotació de l'obra i a la compensació per còpies. 
La creació d'una obra està protegida per llei des del mateix moment en que aquesta és creada, les administracions ens ofereixen un Registre de la Propietat Intel·lectual que facilita a les persones creadores la possibilitat de registrar obres i per tal, garantir el control sobre l'ús i explotació dels drets d'autor i gestionar-lo l'estat autoritzat. Una obra ha de passar a domini públic quan han passat 70 anys de la mort de l'autor i aleshores es deixen de pagar drets. 
També hi ha casos en el que es crea una obra per ser utilitzada sense tindre que pagar pels seus drets, de forma lliure.

Una vegada ja hem parlat de que es l'art i part dels seus drets, hem format grups a classe per preparar una exposició en que cada grup parlarà d'un tipus d'art, com es la musica, el teatre o la literatura entre altres. En el meu cas, el meu grup, format per Matías Hurtado, Jorge Dart, Ana Plaza i jo, hem triat com a tema per a la nostra exposició, el teatre. Parlarem de la seua difusió, de com funcionen les xicotetes companyies i de com s'organitzen. 
Realitzar aquest treball es una forma de coneixer millor com funciona el món del teatre i de poder parlar amb gent que es dedica a aquest art.   

Inés.

Comentarios

Entradas populares de este blog

ACAMPADA

SETMANA 25. LES ACTIVITATS MÉS DIVERTIDES EN EL TEU CONFINAMENT

SEMANA 26. CUENTACUENTOS - SERGIO