ENTRADA COMPLEMENTARIA

En aquesta entrada parlaré del Teatre ja que el passat divendres va ser el Dia Mundial del Teatre. Aquest dia es celebra el 27 de Març des de l'any 1961 i va ser creat pel Institut Internacional de Teatre amb l'objectiu de que la població sàpiga el que es aquest art per a la cultura.

Una de les preguntes clau es ¿Que es el teatre?
Es un moviment cultural de transcendència mundial i que juga amb els espais i l'escenografia. Es representen diversos papers davant un public i es una forma d'entreteniment, habitualment en directe. Igual que en altres arts com el cine, la musica o les arts plàstiques, el teatre també busca aprofundir en els sentiments i emocions dels espectadors.
Es ben cert que el teatre rep un percentatge prou baix d'espectadors però encara que la majoria no va a vore un espectacle, de segur que coneixen o saben quines son les obres més vistes.
L'autor Williams Shakespeare es un dels noms més reconeguts. A tots ens sona la tràgica història d'amor de Romeo I Julieta o la ira del príncep Hamlet que vol venjar la mort de son pare. La Celestina, La Vida es Sueño y Don Juan Tenorio son altres obres famoses que han marcat una era el la història del teatre.

Existeixes diferents tipus de teatre. Els que més escoltem són els monòlegs con una persona es fica davant de tot l'auditori i representa el seu paper en un propi discurs. També trobem el teatre musical, on a part d'incloure diàleg hi ha representacions musicals. Les tragèdies, comèdies i drames són els principals cartells que plenen les sales de teatre. 

Personalment he tingut el plaer de gaudir de tres representacions de teatre musical, dos d'elles conegudes de forma internacional com "El Rey León" i "Mamma Mia" i un altre a nivell nacional però poc a poc s'obri portes als països de Latinoamérica "La Llamada". També he gaudit de conta-contes, obres de lluita i reivindicació i també obres clàssiques entre altres.

Inés.

Comentarios

Entradas populares de este blog

ACAMPADA

SETMANA 25. LES ACTIVITATS MÉS DIVERTIDES EN EL TEU CONFINAMENT

SEMANA 26. CUENTACUENTOS - SERGIO